Cikkszám: WD-3-1 Availability: not in Stock

Worry Doll – Guatemalai Gondűző Baba “GUADALUPE”

1 690 Ft

Egyedi kézműves termék, mely a hagyományos guatemalai muñeca quitapenas alapján készült.
A babákból csak egy-egy darab vásárolható, nincs két egyforma, csak hasonló.

Kedves ajándék lehet barátainknak, szeretteinknek.

Elfogyott

Leírás

Az apró baba egyedi kézműves termék, mely a hagyományos guatemalai muñeca quitapenas alapján készült.

Ez a hagyomány egy nagyon egészséges pszichológiai szokást hirdet, amelynek megvalósításán minden nap dolgoznunk kell: kimondjuk, s ezzel kirakjuk az elménk aggodalmait, hogy kezeljük a szorongásainkat, hogy ne engedjünk az ebből fakadó rémálmoknak, álmatlanságnak.

A legenda szerint, egy maja hercegnő, Ixmucane kapta ajándékba az első ilyen babát a Napistentől, hogy segítsen a gondjaira megoldást találni. A hiedelem szerint, ha az ember lefekvés előtt elmondja (hangosan vagy suttogva) a babának a problémáját/szomorúságát/aggodalmát, majd berakja a párnája alá, akkor a baba átveszi az aggodalmunk terhét, így éjjel nyugodtan pihenhetünk és másnap mindent sokkal tisztábban látunk. 

A Wikipédia szerint a modern orvostudományban, a gyermekgyógyászatban és a pszichológiában is szívesen alkalmaznak efféle babákat.

Az aggodalombabák pozitív erőforrások, melyek régen a gyermekek szorongásainak és aggodalmának enyhítésére szolgáltak. Manapság sok felnőtt is alkalmazza ezt az egyszerű, kedves “terápiát”.

Gyártó és fogalmazó: homeTATTOO Webshop
A babák mérete: 8-9 cm x 4-5 cm
Anyaguk: pamut, papír, drót, fa, műanyag
3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.