GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Milyen alapanyagból készülnek a faltetoválások, falmatricák?
Matt fényű, lágy PVC, ill. vinyl alapú, exkluzív minőségű, kimondottan falfelületekre ajánlott és gyártott dekorfóliából készülnek. A fólia anyaga vékony (80 mikron), így a felhelyezés után gyönyörű festett hatás érhető el.
Öntapadós, ragasztóanyaga vízbázisú, visszaszedhető, így eltávolítás után nem hagy nyomot.
Az olcsóbb, nem kimondottan falra alkalmazható alapanyagból gyártott termékeknél, az alapanyag vastagabb és eltávolítása sem garantálható nyomtalanul. Ezeket általában a nem falra való olcsó alapanyag miatt féláron árulják.

Falmatricának is nevezzük a faltetoválást, de valójában mi a különbség a falmatrica és a faltetoválás között?
Falmatrica: általában átlátszó fóliára nyomatott színes vagy fekete minta, ami a hátlap eltávolításával ragasztható a falra.
Faltetoválás: általában egyszínű fali dekoráció (de lehet több színből kombinált is), a minta egy adott színű alapanyagból vágással készül.

Milyen részekből áll egy faltetoválás, falmatrica?
Az alábbi 3 részből áll:
– transzfer-, illetve applikáló fólia
– kivágott tetoválás (minta)
– hátlap (hordozó lap)

Milyen formában érkezik meg?
Minden esetben arra törekszünk, hogy a legoptimálisabban adjuk át a dekorációkat, hogy a felrakásuk minél egyszerűbb, könnyebb legyen.
A kisebb méretű mintákat a egyben kapja meg a vásárló. A nagyobb méretű dekorációknál figyelembe vesszük a szállíthatóságot és a felrakási kezelhetőséget is. Ilyenkor több darabban érkezik a motívum. A minták terméklapjain a “Leírás” résznél jelezés található arra vonatkozólag, hogy ha valamelyik méret esetleg több darabban érkezik és a falon összeillesztést igényel.
A szöveges faltetoválásokat nem szavanként, összetömörítve küldjük meg, hanem azt a képen látottak szerint (vagy nagy méretnél több sort egyben), így nem a dekorálónak lesz a felrakáskor a feladta az, hogy a weblapon látott kép alapján próbálja elhelyezni a megkapott szavakat.
Vannak tetszőlegesen elhelyezhető dekorációk is, pl. a fák levelei, virágai, ezeket természetesen nem a látványterv szerint küldjük meg.

Milyen felületre helyezhetők fel?
Sima, száraz, pormentes, tisztított felületekre. Festett falra, üvegszálas tapétára, csempére, üvegre, fémre, bútorlapra, felületkezelt fára vagy műanyag felületre, ami lehet bútor, ajtó, vagy akár hűtőszekrény is.
Fűrészporos tapétára nem ajánljuk. Mésszel festet, vagy mészalapú meszelt, poros falra nem rakhatók fel!

Fűrészporos tapétára és mésszel festett falra miért nem ajánljuk?
A vastagon festett fűrészporos tapétára lehetséges, hogy felrakhatók a nagyobb motívumok, festéktől is függ. Nem ajánljuk, mert tapasztalatink szerint nem garantálható, hogy fennmarad.
Poros mész esetén nem tapad meg a falon a minta. Ellenőrzéssel biztosan tudható, hogy felhelyezhető-e, ha nem poros, akkor nincs akadálya, de ha nem biztos, akkor inkább ne kockáztassunk!

Hogyan vannak méretezve a minták?
A méretezésnél a látványterv szerinti szükséges alapterületet adjuk meg.
Kivéve, ha olyan szabadon elhelyezhető mintáról van szó, mely részei tetszés szerinti számban vásárolhatók (darab számot tartalmaz a csomag). Ilyenkor nem a látványterv szerinti terület méretét adjuk meg, hanem az 1 db motívum méretét. A faltetoválás mellett található “méretezési információknál” megbizonyosodhatunk arról, hogy az adott mintánál mit jelent pontosan a feltüntetett méret.

Mit jelent a “Sz x M” jelzés a méreteknél?
Az “Sz x M” a Szélesség x Magasság. A legszélesebb és legmagasabb pontok átmérőjét jelzi.
A mértékegység centiméter.

Mit jelent a tükrözés?
Az alapbeállítás (normál) a látványterven látható. Ez azonban kérhető úgy is, hogy ellenkező irányba “nézzen”, azaz tükrözve. Ezt az igényt itt kell beállítani.
A szövegek írásiránya a tükrözés kérésével nem változik, így egyes esetekben némiképp más lehet a minta összhatása, illetve van olyan is, amikor nem is lehet tükrözést kérni a mintára.

Lehetséges-e más méretben kérni a faltetoválást, mint ami a felajánlott méretek között található?
Gyártók vagyunk, így ha technikailag megoldható, lehetséges, mert egyedi igényeket is kiszolgálunk. Az erre vonatkozó érdeklődést, árajánlatkérést e-mailben várjuk az info@hometattoo.hu e-mailcímünkre.

Mi szerint változnak az árak?
A faltetoválások ára a méretük alapján változik, a legördülő menüben a méretek mellett látjuk a hozzájuk tartozó árakat.
A feltüntetett árak bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák.

Mi történik ha nem jött visszaigazoló e-mail a rendelés után?
Amennyiben a spam vagy a levélszemét mappában sincs, feltétlenül jelezni kell a Webáruházunknak!. Ha nem érkezett visszaigazoló levél, az azt jelenti, hogy hozzánk sem érkezett be a rendelés.

Mit tegyek ha hibás terméket kapok?
Minden legyártott mintát ellenőrzünk kiküldés előtt, de előfordulhat, hogy a faltetoválás esetleg hibát tartalmaz (szakadt betű, hiányzó részlet). Mindenképp jelezni kell webáruházunknak, hogy orvosolhassuk a problémát. Ezt a csomag átvételétől számított számított 8 napon belül meg kell tenni!

Mennyi ideig lehet tárolni a faltetoválásokat?
A megérkezése után célszerű mielőbb felragasztani, de maximum 14 napig tárolható, utána már nem vállalunk felelősséget annak minőségével kapcsolatban! Ennyi idő után előfordulhat, hogy a fólia alatti ragasztó réteg már veszít tartósságából, így felragasztásnál problémák adódhatnak.
Minden esetben ajánlott a megérkezése után kibontani, óvatosan lesimítani a hátlapra és fektetve tárolni a felragasztásáig. Fontos, hogy a minta a hátlapra lesimuljon, így tartósabb lesz, a ragasztó nem szárad ki hamar.

Festés után mikor lehet felragasztani a falmatricákat?
Meg kell várni a teljes kiszáradást, így célszerű festés után minimum 2 hetet várni.

Hányszor lehet felhasználni egy falmatricát?
Egyszer. Ha eltávolításra került a felületről, már nem lehet máshová ragasztani.

Mire van szükség a felhelyezéséhez?
Egy tiszta, puha ruhaanyagra, plasztikkártyára (pl. igazolvány, vagy bankkártya), és ha a minta megkívánja, akkor esetleg: ceruzára, radírra, vízmérték, de a magasságok fel is jelölhetőek.

Egyedül is fel tudom ragasztani?
Mérettől függ. A nagyobb mintáknál, jobb ha van segítség.
Fontos, hogy a használati/felhelyezési útmutatóban leírtakat lépésről lépésre követni kell!

Mit NE csináljunk a faltetoválással, falmatricával a felragasztás előtt?
A transzfer, illetve applikáló fóliát csak akkor szabad eltávolítani, ha már a felragasztás következik, tehát nem szabad előre lehúzni!
Ha a transzfer fólia többször eltávolításra kerül, majd visszaragasztásra, előfordulhat, hogy felragasztáskor már nem fog megfelelően ragadni.
Nem szabad nedves eszközöket használni a felragasztás során. (pl. nedves konyharuha, törölköző stb.)

Mi történik ha a transzfer/applikáló fólia leszedi a festéket?
A transzfer/applikáló fólia, csak azt a falat szedi le aminek alapozása nem megfelelően lett kivitelezve, vagy nedves és elengedte a festék a fal felületét. Ha tapétára, vagy rossz minőségű festésre helyezi fel a faltetoválást, webáruházunk nem vállal felelősséget a károkért.

Hogyan távolítható el a későbbiekben a falmatrica?
Egyszerűen lehúzható, de falfelületeknél célszerű hajszárítóval melegíteni a faltetoválást, így sokkal könnyebben leválik és elkerülhető a fal sérülése, illetve az is, hogy ragasztó foltok maradjanak.
Egyéb felületekről (műanyag, fém, fa, üveg, csempe) könnyen lehúzható.

Ha a fentiek között nem találta meg a kérdésére a választ, akkor kérjük forduljon hozzánk kérdésével e-mailben (info@hometattoo.hu).


VISSZA